EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Факти за санирането във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Факти за санирането във Франция

mail06:35 | 23.02.2018прегледи 8002 коментарикоментари 0


Реновирането на сгради във Франция е стриктно регламентирано със закон и отделни наредби. Един от текстовете гласи, че сградите трябва да бъдат поддържани в добро състояние. За целта на всеки десет години собственици и обитатели трябва да освежават постройките, като тези дейности винаги се съгласуват с общинските власти. В Париж, например, е възможно, ако сградата е в добро състояние, да се извърши само почистване.

В случай на бездействие на собственика/собствениците, общината разполага с различни механизми за въздействие. Първият етап е изпращането на уведомление. Ако не бъдат предприети действия, кметът е в правото си да издаде заповед за започването на саниране. Собственикът разполага с шест месеца, за да се организира. След изтичането на този срок той подлежи на глоба в размер от €3750 до €7500. Ако и след това не е започната работа по сградата, общината възлага задачата на фирма, а разходите са за сметка на собственика.

Когато сградите са със статут на архитектурен или исторически паметник, те подлежат на специален регламент. Реновирането на всички сгради се подчинява на приетите във всеки град градоустройствени планове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg