EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фабрика за моцарела в Ловеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фабрика за моцарела в Ловеч

mail09:00 | 05.10.2012прегледи 568 коментарикоментари 0


Изграждането на фабрика за моцарела в Ловеч обсъдиха на среща кметът на общината Минчо Казанджиев представители на италианския бизнес и кметовете на общини от Сицилия. Планират се срещи със собственици на мандри в общината, ще бъдат разгледани и сградите на някогашния най-голям производител на сухо мляко на Балканите – „Сердика”. Италианците проявяват интерес още към велосипедното производство на „Балкан” и към производството на гъши дроб в Йоглав. Ниската ставка на данък печалба у нас е доста привлекателна според италианските предприемачи. В Италия държавата прибира половината от спечеленото. Основните въпроси, които поставиха, бяха именно в посока може ли да се инвестира в Ловеч и колко време отнемат всички разрешителни режими.
Важно е да се открият общи стратегии и позиции и да се направи анализ на възможностите тук – да се инвестира в нещо, популярно и успешно в Сицилия, казаха представителите на италианския бизнес. Те обявиха, че търсят държава, в която данъчната система да не е така комплицирана, както у тях, и да има и печалба. Гостите предложиха още създаването на съвместен интернет портал, който да е първата крачка към осъществяване на инвестиционните намерения. През него предприемачите да комуникират директно. Обсъдени бяха още възможностите за свързване на Стопанската камара у нас с Търговската камара в Рим.
Италианците споделиха, че при тях, особено на остров Сицилия е силно развит туризмът, и че регионът им е водещ в страната по изграждане на туристическата инфраструктура. В ненатоварения сезон у нас летуват финландски възрастни граждани, защо да не го приложим това и за българи, предложиха те.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg