EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Учим Азербайджан на туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Учим Азербайджан на туризъм

mail15:30 | 06.07.2012прегледи 543 коментарикоментари 0


България има готовност да приеме азербайджански туроператори и медии, които да се запознаят с възможностите на българските курорти, съобщава сайта на МИЕТ. Това е станало известно на срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с министъра на културата и туризма на азиатската страна Абулфаз Караев, съобщи пресцентърът на министерството. В разговорите е участвал и заместник-министър Иво Маринов.
В момента Азербайджан строи първия си голям зимен курорт на около 120 км от Баку и се интересува от българския опит в изграждането на планински и спортни съоръжения, от практиката на инструкторите в големите скицентрове като Банско. Голям техен правителствен проект е и "Baku White City". Български компании биха могли да се включат и като подизпълнители на големи спортни обекти в Азербайджан, а при добър туристически интерес биха могли да се осъществяват и директни чартърни полети до българското Черноморие.
Добрев и Караев са изразили желанието за разработване на съвместни проекти за привличане на туристи, за обмен на опит в подготовката на студенти и обслужващ персонал в хотелиерството и ресторантьорството. Добрев е допълнил, че страната ни с готовност ще сподели своя опит от подготовката на новия Закон за туризма. Гостите са предложили да разменяме опознавателни групи от експерти и са проявили интерес към предлагането на балнео- и СПА-услуги, маршрути за културен- и гурметуризъм.
Добрев е посочил, че Азербайджан е наш стратегически партньор в енергетиката, от който очакваме природен газ през 2014 г., но съществуват и други перспективни сфери за разширяване на съвместното сътрудничество. Двамата министри се съгласиха, че е нужен по-голям обмен на реклама в медиите за потенциала им като дестинации за туризъм и инвестиции, както и за културно-историческото им наследство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165