EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ученици-мениджъри на ТФ ТЕСТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ученици-мениджъри на ТФ ТЕСТ

mail17:10 | 19.04.2012прегледи 467 коментарикоментари 0


С бизнес проекти, дизайн на експозиции и атрактивни презентации ученици конкурират истинските мениджъри на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012. 720 младежи от България, Австрия, Румъния и Черна гора участват в изложението, което се провежда в Международен панаир Пловдив на 19 и 20 април. Сред 108-те тренировъчни фирми има 13 банки, застрахователни дружества, предприятия, които предлагат имоти, автомобили, козметика, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали, разнообразни продукти и услуги. За първи път се представят и студенти от Нов български университет.
Тренировъчните фирми в България са 258, а 47% от тях работят по задължителна учебна програма, подчерта Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми, който организира проявата. Това е форма на интегрирано обучение по роден и чужд език, икономика, компютърни и административни умения, мениджмънт, обясни тя на пресконференция преди откриването на ТФ ФЕСТ 2012.
„Изложението на тренировъчните фирми вече може сериозно да се конкурира и с най-големите прояви в Международен панаир Пловдив. Енергията, креативността, амбицията за успех, които демонстрират истинските фирми, присъстват и тук“, заяви в своето приветствие Иван Соколов, главен директор на националния изложбен център, който е партньор на проявата. ТФ ФЕСТ е силен с идеите и ентусиазма на хората, които утре ще управляват икономиката, подчерта той. Форумът е част от проекта “Мост между училището и бизнеса”.
Младите предприемачи ще демонстрират своите умения в 14 конкурса. За първи път ще се проведе състезание за защита на интелектуалната собственост в рамките на ЕС, организирано от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Целта е младите хора да се научат да работят в европейски измерения и да защитават в рамките на Общността това, което предлагат на пазара, обясни Дария Маврудиева. Новост е и надпреварата за интернет страница по идея на Висшето училище по застраховане и финанси.

 


Тагове: ученици, панаир
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158