EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ускоряват се Mobile WiMAX услугите в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ускоряват се Mobile WiMAX услугите в България

mail11:50 | 15.09.2010прегледи 1882 коментарикоментари 0


Българският WiMAX оператор Макс Телеком избра Самсунг Електроникс Ко за свой основен Mobile WiMAX доставчик, съобщават от българската компанията. Предлаганите от Самсунг мобилно WiMAX решение и техническа поддръжка ще изиграят ключова роля за популяризирането на мобилните 4G услуги в България.
Макс Телеком планира да доразвие своята WiMAX мрежа с технологията на Самсунг до края на 2010 година. Операторът ще разшири портфолиото си от мобилни WiMAX услуги, постигайки национално покритие през 2012 година и ще предложи на клиентите си още по-големи възможности за мобилен пренос на данни, както и висококачествени VoIP услуги.

"Радваме се, че съвместно с водещия доставчик на решения за мобилен WiMAX Самсунг, ще предложим на нашите клиенти една още по-добра безжична широколентова услуга и ще покажем на повече българи възможностите на една от най-модерните и иновативни технологии - мобилен WiMAX" - заяви Красимир Стойчев, Главен изпълнителен директор и основател на Макс Телеком - ""Ние сме един от водещите български доставчици на услуги за безжичен пренос на данни и вярваме, че обновяването на мрежата ще подобри възможностите ни да предложим още по-икономични и качествени решения."

Макс Телеком предлага преносими и мобилни 4G услуги, подходящи за използване в дома, в офиса, както и в движение. Договорът със Samsung ще позволи на оператора да предложи нови устройства, позволяващи скорост за мобилен пренос на данни до 32 мегабита в секунда.

Самсунг ще предостави на българския оператор своето най-ново Mobile WiMAX решение, включващо U-RAS Smart базови станции и свързаните с тях системи и услуги за поддръжка на мрежата. Мобилните WiMAX решения на Самсунг са ценово и енергийно ефективни и дават възможност за плавен преход от Mobile WiMAX към WiMAX 2.

"В Самсунг сме много радостни от възможността да наложим Mobile WiMAX в България, в партньорство с Макс Телеком. Макс Телеком се развива успешно на силно конкурентния български пазар с ранното предлагане на мобилни WiMAX услуги, както и с отличната си бизнес стратегия. Самсунг ще предостави най-оптимизираното и доказало възможностите си мобило WiMAX решение на българския пазар, осигурявайки възможности за още по-бързо развитие на Макс Телеком" - заяви Уонсуб Ким, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на подразделението за телекомуникационни бизнес системи в Самсунг Електроникс.

Допълнителна информация

Самсунг е водещ играч в сегмента на мобилните WiMAX услуги, доставяйки своето доказало се оборудване на 57 Mobile WiMAX оператора в 35 страни, включително водещи компании като Clearwire в САЩ, UQ Communications в Япония и YTL Communication в Малайзия. Самсунг присъства на пазарите в 13 страни от Азия, осем страни в Близкия Изток и Африка, девет страни в Европа и шест страни в Северна и Южна Америка. Самсунг е постигнал стратегически позиции и е разширил своя бизнес на всеки континент.

Към момента изградените от Самсунг 4G мобилни WiMAX мрежи предоставят услуги на 200 милиона души по целия свят. Повече от 3 милиона потребители на 4G Мобилен WiMAX днес използват супер-бързи и висококачествени широколентови безжични услуги, използващи технологията на Самсунг. Очаква се, до края на годината технологията на Самсунг за Мобилен WiMAX да бъде достъпна за повече от 300 милиона души по целия свят, а 8 милиона потребители да имат достъп до безжични широколентови услуги чрез мрежовите решения за Мобилен WiMAX на Самсунг.


За Макс Телеком

Макс Телеком е първият функциониращ WiMAX оператор в Европа, изграждащ мрежа с национално покритие. След официалния старт през октомври 2007 г., мрежата на Макс Телеком към монета покрива над 3 500 000 души. С напълно изградено покритие са 29 града в страната и няколко курорта. Стремежът на компанията е да изгради съвременна високоефективна мрежа на базата на най-модерната технология за достъп и да предостави пълен набор от бързи, висококачествени, безотказни и ценово ефективни телекомуникационни продукти и услуги. Интегрирайки WiMAX стандарта с постиженията на компютърната и информационната индустрия, Макс Телеком променя радикално разбиранията за комуникации, предоставяйки единни решения - достъпни за всички хора, лесни, икономични и удобни.

За Самсунг

Самсунг е световен лидер в производството на полупроводници, телекомуникационни, цифрови носители и цифровите технологии с общо 2009 консолидирани продажби за стойност $116.8 милиарда. С над 188 000 души в 185 офиса в 65 страни, компанията се състои от осем независими бизнес сегмента: Визуалните дисплеи, мобилни комуникации, телекомуникационни системи, дигитални уреди, IT решения, дигитален имиджинг, полупроводници и LCD. Призната за една от най-бързо развиващите световни марки, Самсунг е водещ производител на цифрови телевизори, чипове памет, мобилни телефони и TFT-LCD монитори. За повече информация, моля посетете www.samsung.com.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 866