EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ускоряват достъпа на Гърция до евросредства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ускоряват достъпа на Гърция до евросредства

mail16:31 | 21.09.2011прегледи 381 коментарикоментари 0


Европейската комисия представи днес план за ускорен достъп на Гърция до финансиране от Европейския съюз, предаде DPA. От бюджета на ЕС за 2007-2013 г. все още има близо 15 млрд. евро (20,5 млрд. д.) за Гърция, които могат да бъдат похарчени по схеми за транспорт, защита на околната среда и насърчаване на бизнеса, но Атина се бави. Еврокомисарят за регионалната политика Йоханес Хан посочи, че на среща в Атина с министри и регионални управители е било обсъждано "изпълнението на около 100 проекта преди края на тази година".
"Окончателният списък на водещи проекти за изпълнение до края на текущия финансов период ще бъде разработен с гръцките власти през идните десетина дни, с ясни крайни срокове за всички проекти и информация за това кой носи отговорността", посочи Хан в изявление.
Еврокомисарят представи също "ключова инициатива за намаляване на бюрократичните процедури", припомняйки ангажимента на гръцките власти да ускорят процедурите по отчуждаване на земи и да опростят издаването на екологични разрешителни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg