EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Усилия за единен капиталов пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Усилия за единен капиталов пазар

mail08:01 | 21.05.2019прегледи 683 коментарикоментари 0


Германия, Франция и Холандия засилват натиска, за да прокарат идеята за създаване на единен европейски капиталов пазар, тъй като компаниите от Стария континент нямат достатъчно възможности за финансиране, предаде ДПА.
Климатичните и технологичните промени, както и решението на Великобритания да напусне ЕС, правят все по-необходимо създаването на съюз на капиталовите пазари, посочват германският финансов министър Олаф Шолц, неговият френски и датският му колега Брюно Льо Мер и Вопке Хукстра в писмо до Брюксел.
Изключително важно е за ЕС да укрепи възможностите си за финансиране на растежа си и за създаването на работни места като необходимо условие за гарантиране на устойчивостта на неговата икономика, пише в писмото, с което ДПА твърди, че разполага.
Потребителите също трябва да имат повече възможности да инвестират пари. В Европа заемите и финансирането се предоставят основно от банките. Когато икономическата прогноза е лоша, те се опитват да отпускат по-малко кредити, а това може да създаде проблеми в реалната икономика.
ЕС вече прие редица мерки през последните години, включително и по-голяма подкрепа за зелените инвестиции и въвеждането на частна пенсионна система за целия ЕС.
Сега Германия, Франция и Холандия предлагат да се създаде независима работна група на високо равнище, която да разработи по-добри решения за един обединен капиталов пазар, чийто окончателен доклад да бъде представен не по-късно от 30 септември.
Резултатите би трябвало да послужат като пътна карта за следващата Европейска комисия. Сегашната ЕК приключва мандата си на 31 октомври. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820