EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ураганен вятър в цялата страна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ураганен вятър в цялата страна

mail07:59 | 22.11.2015прегледи 837 коментарикоментари 0


Силен ураганен вятър отчетоха метеоролозите в цялата страна. Най-ветровито беше във Враца и Монтана, където поривите на вятъра бяха съответно 24 и 20 м/с. Поривите на вятъра в столицата бяха 16 м/с. Високи стойности имаше и във Видин и Елхово, където бяха измерени по 17 м/с, в Сливен - 16 м/с. В североизточната част от страната също духаше силен вятър с около 18-20м/с. На връх Мургаш вятърът бе толкова силен, че скоростта му не можеше да бъде измерена. По високите части на планините скоростта му беше 24-28 м/с.
Около 40 сигнала от граждани за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата постъпиха в МВР. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посетиха всички подадени адреси и оказаха съдействие за отстраняването им.
Една жена пострада от клон на падащо дърво на ул. „Оборище“. Тя бе откарана в болница с фрактура на крака, няма опасност за живота й. Нанесени са материални щети по един лек автомобил.
През целия ден екипи на аварийно-спасителното звено към Столична община работиха по премахване на паднали клони заради силния вятър в столицата. Поради силния вятър имаше проблеми със скъсани кабели на уличното осветление. Най-голям брой сигнали от граждани бяха подадени от кв. „Павлово” и ж.к. „Овча купел”. Екипите на Столична община ще продължат да работят и утре при необходимост.
Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в Монтана, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Жълт код за потенциално опасно време и силен вятър е обявен и областите – Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София – област, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Националния институт по метеорология прогнозира поривите на вятъра в областите с обявен жълт код да бъдат със скорост около 15-20 м/сек., а в областите с оранжев код - 22-27 м/сек. Съветите към гражданите са да бъдат в течение с прогнозираните метеорологични явления и по възможност да избягват рисковете.източник:агенция Фокус


Тагове: вятър, страна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg