EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария с по-нисък рейтинг от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария с по-нисък рейтинг от България

mail09:40 | 27.12.2010прегледи 591 коментарикоментари 0


Унгарският парламент одобри бюджета за 2011 година малко след като агенция Fitch Ratings понижи кредитния рейтинг на страната до една степен над "junk" (дълг с висок риск), предаде Асошиейтед прес.
Като цел в бюджета, одобрен от мнозинството от две трети на управляващата десноцентристка партия ФИДЕС, е залегнало намаляване на дефицита до 2,9% от БВП спрямо очакваните 3,8% за тази година.
Предвиждат се нови данъци в банкирането, енергетиката, търговията на дребно и телекомуникационния сектор, както и пренасочване на частните пенсионни спестявания. Това ще компенсира по-ниските приходи от новия плосък подоходен данък и липсата на големи ограничения на разходите.
Бюджетът бе гласуван няколко часа след като Fitch понижи кредитния рейтинг на Унгария до "BBB-" на фона на опасенията, свързани с икономическата стратегия на правителството и тежкото дългово бреме, което прави страната уязвима на икономически сътресения. Рейтинговата агенция понижи кредитния рейтинг на Унгария заради опасенията от „възможни сътресения”.С това понижаване на кредитния рейтинг на Унгария, той става две нива под българския кредитен рейтинг.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg