EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария против данъчна хармонизация в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария против данъчна хармонизация в ЕС

mail09:20 | 16.12.2011прегледи 2036 коментарикоментари 0


Унгария не иска да бъде част от споразумение, което съдържа стъпки към данъчна хармонизация сред страните от ЕС, заяви днес премиерът Виктор Орбан след среща с чешкия си колега Петър Нечас, предаде ДПА.
Унгария и Чехия, заедно с Швеция, оставиха на националните си парламенти да решат дали да се присъединят към пакта за фискална отговорност, обявен в петък миналата седмица след срещата на върха на ЕС в Брюксел. "Въпреки че ние не сме причина за кризата в еврозоната, важно е еврозоната да я преодолее скоро", каза Орбан, цитиран от унгарската телеграфна агенция (МТИ). "Ние не можем да разрешим кризата, но не искаме да поставяме препятствия по пътя на членките на еврозоната към решаване на  трудни отворени въпроси", допълни унгарският премиер. Унгария обаче няма да се поддаде на натиска и нейният парламент няма да се впуска в решение, докато не станат известни пълните детайли в предложеното споразумение, заяви Орбан. "Не се нуждаем от огъня на унгарската ракия, а от прохладата чешката бира", посочи той.
На пресконференцията с Орбан след срещата в сградата на унгарския парламент Нечас отбеляза, че и Чехия е малка, ориентирана към износ страна, която силно зависи от еврозоната. В интерес на Чехия е еврозоната да се стабилизира възможно най-скоро", допълни чешкият премиер.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg