EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Умни телевизори и домашно обучение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Умни телевизори и домашно обучение

mail19:55 | 10.04.2020прегледи 11498 коментарикоментари 0


Докато децата учат, а родителите работят, LG събра няколко важни съвета, за да превърнете домашния смарт телевизор в перфектен инструмент за домашно образование.

В момента няма единна форма за обучението у дома. Минстерство на образованието препоръчва използването на office 365, но не във всяко училище е възможно създаването на акаунт за всеки ученик. Не всеки учител е добре запознат с платформата и с цел учебния процес да върви лесно и гладко за всички, някои избират да ползват други платформи. Това прави намирането на универсално устройство за обучение още по-трудно.

Телевизорът като обучителен инструмент

На 17 март МОН и БНТ стартираха образователната програма "С БНТ на училище", от тогава програмата на БНТ 2 е изцяло насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. Всеки делничен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа се излъчват видео уроци и образователни клипове за различните класове и възрасти. И въпреки че това е първата и най-често срещана употреба на телевизорите за обучение, най-новите модели смарт телевизори са бързи и лесни да се свързват към телефони и други устройства, което прави употребата им за гледане на видео уроци, включването във видео разговори и ползването на образователни приложения още по-лесна.

Браузър

Web браузърът е неразделна част от всеки смарт телевизор. Единственото, което трябва да направите е да свържете телевизора с интернет мрежата и да въведета желаната страница. Телевизорите на LG могат да работят с мишка или клавиатура, свързани с USB, което прави навигацията бърза и лесна. А дори е възможно да ползвате телевизора вместо компютър и децата директно да пишат домашни и да изпълняват задания през него.

През браузъра може да водите конферентни разговори в ZOOM, ако свържете камера или да ползвате всяка друга програма, която е избрана във вашето училище – Google Classroom, Google Hangouts, Office 365, Facebook група или Shkolo. Децата спокойно ще виждат всичко, което учителите им показват на екраните си или пък ще следят видеата за видео-тренировките.

Споделяне на екрана

Телевизорите са съвместими с повечето мобилни устройства чрез различни приложения. Благодарние на това, детето може да сподели екрана на телефона си на големия екран на телевизора, което ще направи картината по-ясна, всичко ще се вижда и няма да има значение какви приложения и платформи се ползват, за да е ефективна работата.

По този начин, ще можете да свържете телефона с телевизора, ако се налага да ползват Viber или някое телефонно приложение, което не е съвместимо с телевизора или не се отваря в браузър.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014