EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Умни светофари" в Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Умни светофари" в Стара Загора

mail10:07 | 09.01.2018прегледи 7967 коментарикоментари 0


Договорите за изграждане на Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) и въвеждането на Автоматизирана система за таксуване (АТС) в автобусите и тролейбусите на вътрешния оператор „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД ще бъдат подписани на 9 януари в Стара Загора. Те са включени в изпълнението на втората фаза от проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в града.
 
Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) включва въвеждане на видеонаблюдение на основните кръстовища в града с интелигентна система за превенция на задръствания, вследствие опашки от транспортни средства по светофарите и подмяна на светофарни секции. Стойността на изработването на работен проект, доставка и изграждане на система за управление на градския транспорт на Стара Загора е 3 932 538.00 лева, а срокът за изпълнение - 30 месеца.
 
Въвеждането на автоматизираната система за таксуване ще улесни ползването на автобусите и тролейбусите и ще подобри качеството на транспортните услуги за пътниците. Това ще помогне на оператора да наблюдава приходите от билети, като същевременно предотвратява пътуванията гратис. Предвижда се монтиране на автомати за издаване на билети във всички автобуси и тролейбуси. 
 
Автоматизираната система за таксуване (АСТ) има две предимства: автоматизира процесите на продажба и отчитане на билетите, както и дава подробна информация за използването на системата. Наличието на АСТ улеснява използването и на двата вида транспорт – тролейбуси и автобуси, а така също повишава качеството на транспортните услуги, предоставяни на пътниците.
 
Въвеждането на смарт билети насърчава интеграцията между видовете транспорт. В случай на промяна на схемата на градския транспорт (напр. въвеждане на система на зониране или въвеждане на други услуги), могат да се въведат и други видове билети, в зависимост от конкретните нужди. Стойността на доставката, монтажа и въвеждането на автоматизирана система за таксуване (АСТ) в градския транспорт на Стара Загора е 3 437 463.00 лева, а срокът за изпълнение - 30 месеца.
 
Реализацията на целия проект е по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.006-0003 “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – фаза ІІ”. Срокът на изпълнение е 36 месеца, а общата му стойност 14 727 612.40 лв.
 
Той включва още реконструкцията на надлеза на бул. „Патриарх Евтимий“, над жп линията и рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусното депо в Стара Загора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg