EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйна вдига данъци, акцизи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна вдига данъци, акцизи

mail15:30 | 01.04.2014прегледи 894 коментарикоментари 0


Украинското правителство предлага редица строги мерки за преодоляване на икономическата криза, за да бъде избегнат фалит на държавата, призна украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС.
През първия етап трябва да бъдат съкратени разходите с 45,8 милиарда гривни, като това може да стане чрез съкращаване на бюджетните разходи и по-конкретно чрез намаляване на социалните разходи. Сумата възлиза на 4,29 милиарда долара по текущ курс на националната украинска банка. Правителстовот планира да вдигне данъците на едрия бизнес, каза премиерът
Яценюк, като уточни, че плановете предвиждат също така увеличаване на таксата за ползване на природни ресурси, повишение на акциза на бирата, тютюна и спиртните напитки. Освен
това ще бъде въведена прогресивно данъчно облагане на украинците и ще бъдат облагани доходите от банкови депозити. Общият размер на държавния дълг на Украйна достига 53% от БВП или 800 милиарда гривни (75 милиарда долара), съобщи още Яценюк. По думите му ако към 1 януари 2013 година обемът на златно-валутните резерви на страната е бил 34,6 милиарда долара, то сега са едва 15 милиарда долара.
Яценюк отбеляза, че общият обем на международната финансова помощ, на който може да разчита Украйна е 13,6 милиарда долара. Той уточни, че се очакват 1 милиард долара от Световната банка, 2 милиарда долара макрофинансова помощ от ЕС, от американския Сенат - 1 милиард долара, 200 милиарда долара от Канада, 100 милиарда долара от Япония. Яценюк допълни, че Полша ще задели 100 милиона долара, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) - 200 милиона долара, Европейската инвестиционна банка - 170 милиона долара, 400 милиона долара - Международната финансова корпорация. Договорихме се и за държавни гаранции за проекти, които да се реализират, в рамките на 25 милиарда гривни (2,33 милиарда долара), добави той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg