EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уволнен ген. директор на „Кинтекс”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уволнен ген. директор на „Кинтекс”

mail10:00 | 23.07.2012прегледи 929 коментарикоментари 0


От днес, с решение на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Антон Салджийски вече не е генерален директор на държавното оръжейно предприятие. Неговият пост се заема от Владимир Дичев, научи EconomyNewds.bg. Салджийски ръководи държавния оръжеен търговец близо 15 години (с различни прекъсвания). През февруари 2011 г. тогавашният министър на икономиката Трайчо Трайков го освобождава от поста генерален директор и го заменя с Владимир Дичев. Само осем месеца по-късно обаче икономическият министър връща Антон Салджийски начело на предприятието.
В края на м. май 2012 г., по време на международната изложба за отбранителна техника „Хемус”, беше оповестено, че само за няколко месеца от управлението си Антон Салджийски е довел до успешен край сделка за 36 млн. евро за специализирана техника за Алжир. От Министерски съвет се похвалиха, че се очаква финализирането и на още един договор – за 55 млн. евро. В същата седмица беше оповестено, че „Кинтекс” ЕАД, осигурява 1 млн.лв. за изплащане на заплатите на служителите на военния завод в Сопот. За 2011 г. „Кинтекс” е изнесла продукция за 49 млн.долара основно за Алжир, Индия и Бангладеш. Приключени са и договори с Индонезия и Йордания. Справка на Търговския регистър показва, че през 2011 г. печалбата на дружеството е 5,02 млн.лв.

Не бях поканен на разговор, не са ми ясни причините, споделя Антон Салджийски. Както предния път, така и сега, получих по куриер протокол на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма за освобождаването, допълва той.

При предишното отстраняване на Салджийски цялата оръжейна индустрия у нас застана зад него. Сдружението Българска отбранителна индустрия, чиито членове формират средногодишен оборот от 400 млн.лв. и осигуряват заетост на над 20 хил. човека, изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов с искане за преразглеждане на решението на икономическото министерство. От индустрията и сега недоумяват кое налага смяната на Салджийски отново. При всички случаи решението не е продиктувано от блестящите финансови резултати на „Кинтекс” ЕАД, категорични са от там
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg