EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Увеличава се данъкът върху хазарта на 12 %

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Увеличава се данъкът върху хазарта на 12 %

mail14:48 | 04.11.2009прегледи 448 коментарикоментари 0


Парламентът гласува на първо четене предложението данъкът върху хазарта да бъде повишен от 10 на 12 сто, съобщи БТА. Промяната трябва да влезе в сила от 1 януари 2010 г.
Предложените промени в Закона за корпоративното подоходно облагане са внесени от Министерския съвет. Увеличаването на данъците върху тото, лотото, залаганията в спортни състезания и случайни събития ще донесе приходи в бюджета за около 12 млн. лева годишно, отбеляза заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.
От Синята коалиция и РЗС настояват за 15 процента данък върху хазарта.
Народното събрание прие и отмяна на данъчното облекчение за предприятия, извършващи големи инвестиции в отрасли като селското стопанство, преработвателната промишленост, високите технологии и инфраструктурата, производството.
Бившият финансов министър и депутат от Коалиция за България Пламен Орешарски призова колегите си да не подкрепят отпадането на данъчното облекчение за предприятия с големи инвестиции. Запазването на облекченията ще бъде плюс за инвестиционния климат, мярката чисто фискално няма да се отрази на бюджета, коментира Орешарски.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg