EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Търсят се уникални български рецепти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търсят се уникални български рецепти

mail14:28 | 20.09.2017прегледи 10607 коментарикоментари 0


Лидл България стартира кампанията „Съхрани родния вкус“, която цели опазване на уникалните български рецепти и традиции. Тя е естествено продължение на дългосрочната политика на веригата в подкрепа на българските продукти, българските производители и родния вкус. В рамките на новата кампания, потребителите ще могат да споделят свои рецепти за български традиционни консервирани продукти или сурово-сушени деликатеси от месо. Сред тях, шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков ще открият новия любим вкус, който през 2018 г. ще вземе своето почетно място в продуктовата линия „Родна стряха“, а участникът, изпратил избраната рецепта, ще получи парична награда в размер на 10 000 лв.

„Още със старта на „Родна стряха“, ние обединихме и разнообразихме асортимента от български вкусове в търговската ни мрежа. Няма да спрем до тук, защото за нас е важно не само да отговаряме на предпочитанията на клиентите, но и да съхраним техните любими рецепти от традиционната българска кухня. Затова и стартираме кампанията „Съхрани родния вкус“. Кампания, която вярваме, че ще накара потребителите да си спомнят за традициите и ще ги върне към най-любимите им вкусове от детството“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

От 25 септември до 22 октомври всички желаещи да участват в кампанията „Съхрани родния вкус“ могат да се регистрират на gotvi.lidl.bg и да изпратят попълнен регистрационен формуляр по пощата или да го пуснат в специалните кутии в избран от тях Lidl магазин. Освен рецептата за традиционни консервирани продукти (напр. туршия, сладко, компот и други) или сурово-сушени месни деликатеси (напр. луканка, пастърма и други), те трябва да споделят и семейната история и спомените, свързани с тях. Вдъхновяващите истории зад всяка една традиционна рецепта са една от съществените подправки за любимия вкус и ще помогнат на кулинарните експерти да изберат най-новия продукт в портфолиото „Родна стряха“, който ще бъде анонсиран в края на годината.

„Любимият продукт за мен е един домашно приготвен бабек, който ядох преди повече от 20 години и ще помня още дълго. Днес рецептите за „лютеницата на баба“, „луканката от село“ или „туршията на комшията“ все повече започват да се превръщат в нарицателни от миналото. Спомняме си за традиционните продукти с носталгия по родния край или детството, и днес с много любов се опитваме да ги приготвим и предадем на нашите деца“, сподели шеф Манчев. „За нас ще е изключителна чест и професионално предизвикателство да се докоснем до семейната традиционна кухня и рецептите, които хората ще споделят, и сред тях да открием истинското съкровище, с което догодина Lidl да зарадва любителите на българскя вкус. Лично аз се надявам да успеем да намерим рецептата на онзи вълшебен домашно приготвен мармалад от шипки, който помня от моето детство, както и да имам възможността да опитам и други нови за мен вкусове“, допълни шеф Шишков.

Пълните условия за участие могат да бъдат открити на gotvi.lidl.bg след 25 септември 2017 г. С кампанията „Съхрани родния вкус“, Лидл България дава своя принос не само за опазване на най-добрите български традиционни рецепти, но и за трайното им връщане на трапезата на все повече семейства.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4085