EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търси се „съд за готвене на всички времена”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търси се „съд за готвене на всички времена”

mail17:15 | 10.10.2012прегледи 457 коментарикоментари 0


Двадесет хиляди лева ще получи победителят в международния конкурс за дизайн за млади таланти от цял свят. Конкурсът се организира за девети път от арт фондацията на водещ производител на домакински съдове. Темата тази година е съд за готвене на всички времена. Основната цел на конкурса е да открие нови таланти, да им помогне да се развият като им даде поле за изява, както и да очертае последните тенденции при дизайна на продукти, които подобряват качеството на живот на хората по света.
Студент по промишлен дизайн в русенския университет „Ангел Кънчев” спечели специална награда в надпревара с близо 300 млади дарования от цял свят в предишното издание на конкурса. Миналата година Ферди Фикри беше отличен за проекта си за Кутия за всичко или нищо, направена от PVC и магнити от специален метал.
От участниците тази година се изисква да изработят дизайн на съд с мултифункционален капак, подходящ за масово производство. Проектите трябва да са оригинални, практични и красиви. Международно жури от специалисти по история на изкуството, архитекти и художници ще подбере най-добрите от тях. Наградите ще се присъдят в Милано, Италия, в края на 2012 г. Всяка година се присъжда първа награда от 10 000 евро, втора – 4000 евро, 3-та – 3000 евро, като отличените творби участват в пътуващи изложби и се показват в най-луксозните магазини на компанията по света.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg