EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция: Туризмът ще се възстановява с години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Туризмът ще се възстановява с години

mail14:32 | 27.09.2017прегледи 8677 коментарикоментари 0


Туристическият сектор на Турция се нуждае от много години, за да се възстанови напълно, в случай че възникне отрицателно развитие, заяви водеща изследователска компания в областта на туризма, като добави, че Испания и Португалия са се възползвали най-много от спада на Турция.

Изследователската фирма STR Global направи оценка на турския туризъм в сътрудничество с хотелиерската асоциация на Турция (TÜROB).

Изследователската компания, която проследява  58 000 хотели по целия свят с общ капацитет от  7.8 милиона туристи, отбеляза, че е рано да се каже, дали турският  туризъм бележи подобрение през 2017 г. в сравнение с 2016, съобщана  TÜROB.

"Туристическият сектор на Турция се нуждае от дълго време, за да се върне към добрите стари времена, без да се свързва с негативни събития", каза директорът на STR Business Development Томас Емануел.

"Турция тази година показа известно възстановяване в сравнение с предходната година, но не е възможно да опишем тази тенденция като подобрение", отбеляза той, като добавя, че Испания и Португалия са се възползвали най-много от  неудачите на Турция.

През първите седем месеца на годината коефициентите на заетост на хотели в Турция се повишиха с 12,5% в сравнение със същия период на 2016 г., но спадът на годишна база е с 18,6%.

"Резултатът от юли е особено важен. Цените на  хотели в цяла Турция се повишиха до 69,2% през юли с 64,9% ръст на годишна база, главно благодарение на базовия ефект от неуспешен опит за преврат през юли 2016 година. Въпреки 18,5% увеличение на заетостта в истанбулските хотели през първите седем месеца на настоящата година градът  отбеляза  21,9% спад на годишна база, дори по-нисък от средния за страната ", каза Емануел.

Докато средната цена  на стая /Average Daily Rate/ е бил 65 евро в Турция през първите седем месеца на 2016 година, този спад е достигнал 36 евро за същия период на 2017 година./източник: Hürriyet Daily News |

 


Тагове: Турция, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg