EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Турция: Субсидии за червено месо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Субсидии за червено месо

mail12:41 | 23.11.2017прегледи 9100 коментарикоментари 0


Съюзът на земеделските камари  на Турция (TZOB) предупреди, че производството на червено месо в страната продължава да намалява и това е основна причина за увеличение на цените му. И призова да бъдат предприети спешни мерки за подпомагане на производството, включително парични стимули за животновъдите.
През първото полугодие производството на червено месо в южната ни съседка е намаляло до 794 477 т, което е с 11,2 процента по-малко в сравнение с аналогичния период на миналата година, сочат официалните данни. След тяхното публикуване председателят на Съюза на земеделските камари на Турция (TZOB) Шемси Байрактар каза, че  продължаващото намаление на производството на едър рогат добитък е изиграло решаваща роля.
Производството на овце и кози в турските ферми е нараснало съответно с 10,2 процента и с 14 процента през първите девет месеца на годината в сравнение с аналогичния период на 2016 г. А производството на биволи се е увеличило с цели 330% в сравнение на аналогичния период на миналата година.
Но през 2017 г. се наблюдава бързо съкращение на производството на едър рогат добитък, а през третото тримесечие намалението е 29,4% на годишна база.
За да бъде решен този проблем, Шемси Байрактар призовава за спешни стимули за фермерите, за да бъдат намалени цените на червеното месо, вместо да се залага на внос.
Необходими са спешни мерки за подпомагане на нашите фермери, казва Байрактар. Субсидия в размер на 1000 турски лири трябва да бъде давана на производителите за развъждане на едър рогат добитък. Ако това не бъде направено, Турция ще трябва да продължава да плаща милиарди долари за вносно говеждо месо, казва Шемси Байрактар./бгфермер

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg