EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: Ръст на продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Ръст на продажбите на дребно

mail16:08 | 15.11.2022прегледи 697 коментарикоментари 0


Ръстът на промишленото производство в Турция се забави през септември, докато продажбите на дребно се увеличиха с по-бързи темпове, показват данни от днес на Турския статистически институт, предаде ДПА.

Индустриалното производство нарасна с 0,4 на сто на годишна база през септември след ръст от 1,1 на сто през август. Общият растеж през септември се дължи на ръста производството на дълготрайни стоки с 1,7 на сто.

Междувременно производството в минното дело и кариерите е намаляло с 16,5 на сто на годишна база през септември, а производството на електроенергия, газ, пара и климатизация е спаднало с 2,4 на сто.

На месечна база промишленото производство през септември е спаднало с 1,6 на сто  след ръст от 2,5 на сто през предходния месец.

Отделни данни от статистическата служба разкриват, че продажбите на дребно са се увеличили с 9,7 на сто през септември, след ръст от 9,3 нас то през предходния месец.

Продажбите на нехранителни стоки, с изключение на автомобилни горива, нараснаха с 13,6 процента на годишна база през септември, а продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия скочиха с 11,0 на сто.

Продажбите на автомобилно гориво са намалели с 3,1 на сто.

На месечна база продажбите на дребно са нараснали с 1,8 на сто през септември, след ръст от 3,6 на сто през предходния месец./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg