EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция: Промени в закона за фалитите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Промени в закона за фалитите

mail11:31 | 19.09.2018прегледи 726 коментарикоментари 0


Турските компании вече няма да са длъжни да изчисляват загубите от валутна търговия, когато решават дали да подадат заявление за фалит, според изменения в закона, внесени през уикенда, предаде Ройтерс.

Това е последната мярка на правителството за подпомагане на компаниите, притиснати от резкия спад на турската лира тази година, и за облекчаване на трудностите, които срещата фирмите и банките при преструктурирането на дълговете.

От години турските компании вземаха кредити във валута, привлечени от по-ниските лихви. Но поевтиняването на лирата с 40 процента тази година, предизвикано от опасенията на инвеститорите от нарастването на авторитарната власт на президента Реджеп Тайип Ердоган и ограничената независимост на централната банка, повиши цената за обслужване на дълговете.

Според временно допълнение към турския търговски закон, публикувано в държавния вестник в събота, компаниите вече не са длъжни да включват загубите от колебанията в курса на чуждестранната валута, когато определят дали трябва да обявят фалит.

Компаниите трябва да подадат заявление за фалит, ако управлението им сметне, че активите им не са достатъчни да покрият определен процент от техните задължения и в оценката досега се включваха загубите от валутните им задължения.

Новата мярка ще се прилага до 1 януари 2023 г.


Тагове: Турция, фалити
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg