EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: Намаляват цените на жилищата нарочно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Намаляват цените на жилищата нарочно

mail14:40 | 17.05.2018прегледи 1930 коментарикоментари 0


Турски компании за недвижими имоти обявиха, че купувачите на жилища ще могат да се възползват от 20% намаление на цените за жилищата и, че първоначалните вноски по ипотеките ще бъдат намалени до 5%, предаде Ройтерс. Планираните мерки са в рамките на усилията, предприети за един месец с цел съживяване на имотния пазар, отбелязва агенцията.

41 строителни компании ще участват в инициативата, която е предприета на фона на усилията на турското правителство да спре спада в продажбата на жилища преди предстоящите на 24 юни предсрочни президентски и парламентарни избори.

Миналата седмица две държавни банки понижиха лихвите по ипотечните кредити, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган призова местните банки да помогнат за съживяването на продажбите в сектора на недвижимите имоти, разглеждан като един от стълбовете на турската икономика. Правителството също така обяви 10 % намаляване на ДДС за определени купувачи.

Едномесечната инициатива се очаква да привлече 3 милиарда лири (678 милиона долара) от продажбите, заяви Назми Дурбакан, председател на Истанбулската асоциация на строителните компании.

Дурбакан говори на пресконференция с Асоциацията на инвестиционните компании в сферата на недвижимите имоти и Асоциацията за жилищно строителство (Конутдер).

Техните съвместни мерки ще бъдат в сила до 15 юни, посочиха трите организации.

В Турция има около 2 милиона непродадени жилища, казват представители на сектора. През март продажбите на жилища спаднаха с 14% и продажбите на имоти с ипотечни кредити намаляха с 35% спрямо предходната година, сочат официални данни.

Очакваме продажбите на жилища да се съживят идните дни и да приключим 2018 г. с рекордни продажби, посочи председателят на Конутдер Алтан Елмас.

 


Тагове: Турция, жилища
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg