EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция изгражда стена със Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция изгражда стена със Сирия

mail07:00 | 23.08.2015прегледи 1388 коментарикоментари 0


Турските власти започнаха изграждането на бетона стена по 45 километровата граница със Сирия, съобщават местните медии, които БГНЕС цитира. Първата отсечка от 12 км се изгражда недалеч от град Рейханил, провинция Хатай. От там преминават най-много бежанци от Сирия в Турция. Официалните власти в Анкара все още не са коментирали информациите за започването на строителството на масивната стена. В Турция са намерили убежище над 2 млн. сирийски бежанци.

Министерството на външните работи на Македония заяви, че в страната няма необходимите ресурси, за да приеме всички бежанци, предаде Би Би Си, като цитира македонския министър на външните работи Никола Попоски. През последните няколко дни настъпи рязко увеличаване на броя на мигрантите – по 3000 – 3500 души ежедневно, посочи Попоски, като добави, че заради големия поток мигранти се наложило страната да засили контрола на границата. Македонските власти взеха решение да отворят достъпа в страната на ограничен брой бежанци, което създаде стълпотворение на границата с Гърция.

По данни на унгарското министерство на отбраната строежът на оградата от бодлива тел по границата на страната със Сърбия, предприет от правителството в Будапеща, върви по план, пише унгарският ежедневник Napi Gazdaság.
„Не сме виждали вече втора седмица нелегални мигранти, за което благодарим на оградата“, каза местен жител на граничното унгарско село Келебиа. Очаква се оградата да бъде довършена на 31 август и да обхване протежението на цялата 175-километрова граница между двете държави.
От началото на годината Унгария е получила 123 хиляди молби за убежище от мигранти, идващи най-вече от страни в Близкия изток и Северна Африка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1018