EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Турция забрани 3 чужди НПО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция забрани 3 чужди НПО

mail17:31 | 18.04.2017прегледи 543 коментарикоментари 0


Турското министерство на вътрешните работи е прекратило дейността на четири чуждестранни неправителствени организации на основания, свързани с "националната сигурност", съобщи "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на свой източник.
Сред тях е и организацията Мърси корпс. Вътрешното министерство е отказало освен това да поднови лицензите на три други неправителствени организации, а една сама е оттеглила молбата си да открие свой филиал в Турция.
Заместник-генералният секретар на ООН, Държавният департамент на САЩ и посланикът на САЩ в Турция Джон Бас са разговаряли по този въпрос с турски представители, сред които вицепремиерът Вейси Кайнак.
Пред Анадолската агенция вчера Кайнак потвърди, че представители на ООН, ЕС и посланикът на САЩ са го посетили след анулирането на разрешителните за извършване на дейност, за да научат причините за взетите решения.
По думите на Кайнак 48 чуждестранни неправителствени организации и фондации работят в Турция по въпроси, касаещи бежанците, от началото на кризата в Сирия.


Тагове: Турция, НПО
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg