EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция: Жертвите на земетресението растат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Жертвите на земетресението растат

mail16:40 | 24.10.2011прегледи 348 коментарикоментари 0


Броят на жертвите след вчерашното разрушително земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер в Източна Турция продължава да се увеличава, съобщава focus-news.net. По данни на вътрешния министър Идрис Наим Сахин загинали са най-малко 270 души. Ранените са над 1000 души. Срутили са се 80 многоетажни сгради в град Ерджиш. Смята се, че под развалините все още има хора. След вчерашното разрушително земетресение са регистрирани над 100 вторични труса. Спасителните екипи в Югоизточна Турция продължават да разчистват развалините от сградите в опит да открият оцелели след земетресението, което отне живота на близо 300 души. Най-много са жертвите в района на епицентъра в град Ерджиш– 117 души. Други 100 души са загинали в град Ван.
Тази сутрин подразделения на турската армия и отряди на Червения полумесец възобновиха активните спасителни операции в югоизточната част на страната на територията на 14 провинции по границите с Иран, Армения и Ирак.
Местните власти съобщават, че са се срутили над 1000 сгради, предимно старо строителство.
Турските медии прогнозират, че броят на жертвите може да достигне хиляди.
Редица страни предложиха помощ на Турция след разрушителното земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер в източната провинция Ван в неделя. Сред тях са САЩ, Великобритания, Гърция, Азербайджан, Пакистан, Израел, Ирландия, Полша, Унгария, Швейцария, България, Грузия, Китай, Украйна, Русия, Канада, Южна Корея, Япония, Иран.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg