EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: 15% ръст на цените на почивките?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: 15% ръст на цените на почивките?

mail15:34 | 09.02.2018прегледи 10598 коментарикоментари 0


Цените на почивките в Турция през настоящата година може да се увеличат с 15% в сравнение със стойността им през 2017 г. Това бе съобщено от директор по продажбите на руски туристически оператор в рамките на пресконференция при откриването на регионален форум в Екатеринбург, предава Интерфакс-Туризм.

Експертът приведе данни от представители на бранша, които отчитат повишаване на цените на ваканциите в Турция. Причината е свързвана с увеличаването на цените на керосина, горивото за самолетите. В същото време - обяснява Толчин, хотелиерите не може да предлагат непрекъснато максимални отстъпки за престой, тъй като са им необходими приходи за поддържане на съоръженията за настаняване. При това положение неизбежно се стига до увеличаването на цените на пакетите за почивка в Турция, информира "Фокус".

По-рано турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш заяви, че през 2018 г. Анкара очаква страната да бъде посетена от 35 милиона туристи, пет милиона от които - от Русия. Министърът подчерта, че след преодоляване на кризата в двустранните отношения между Москва и Анкара, Турция е успяла постепенно да върне руските туристи в курортите си - тенденция, която ще бъде запазена и през настоящата година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg