EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турските зеленчуци не са опасни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турските зеленчуци не са опасни

mail16:30 | 14.04.2010прегледи 1072 коментарикоментари 2


Във внасяните от Турция зеленчуци не са открити опасните за човека пестициди оксамил и метомил, констатира проверка на РИОКОЗ-Пловдив.
Директорът на инспекцията Ваня Танчева уточни, че зеленчуците, които пристигат в пловдивската митница от ГКПП "Капитан Андреево" се проверяват както за пестициди, така и по отношение на документацията. Според нея процедурата е тромава,
защото пробите се изследват в Плевен, където се намира единствената специализирана лаборатория, и размяната на информация отнема поне три дни.
Във връзка с увеличението на вноса инспекторите от РИОКОЗ ще работят на пловдивската митница без почивни дни. Проверяват се всички плодове и зеленчуци, които пристигат от у нас предимно от Турция, Сирия, Иран и са по Регламент 669, който е задължителен  за страната ни от началото на тази година, посочи Тачева.

 


 
Коментари
 
Борислав - 14-04-2010 г. 18:33:43

Турските зеленчуци са опасни за българският производител на зеленчуци. Купувайки произведено в България, осигуряваме работа на хора в България и развитие на бизнеса в България. ЗА това са ОПАСНИ турските зеленчуци!!! Набийте си го в главите господа журналисти. Всяка чуждоземска стока е опасна за икономиката и народа!!!

Добромир - 14-04-2010 г. 21:48:06

Тогава българската продукция е опасна за всичките страни. За да не бъдем опасни да си лежим у дома и да си харчим пенсията на бабата.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg