EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турски фирми инвестират в Гърция и Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турски фирми инвестират в Гърция и Румъния

mail14:50 | 04.08.2011прегледи 575 коментарикоментари 0


Турските фирми планират значително да увеличат инвестициите си в чужбина през 2011 г., а засегнати от кризата страни в Югоизточна Европа, като Гърция и Румъния, са сред основните дестинации на планираните инвестиции, съобщава турският информационен сайт Уърлд булитин, позовавайки се на представител на консултантската компания Ърнст енд Янг. "Прогнозирам, че турските фирми ще инвестират около 1 милиард долара в чужбина чрез транзакции между 50 и 200 милиона долара", заяви Мусфик Кантекинлер, ръководител на отдела по институционно финансиране на Ърнст енд Янг. Повечето инвестиции ще бъдат направени в съседния на Турция регион, особено в Балканските страни, добави той.
Инвеститорите от Турция проявяват особен интерес към "малки и средни инвестиции" между 50 и 150 милиона долара в страни като Гърция и Румъния, заяви още представителят на Ърнст енд Янг.
Турските фирми искат да инвестират в чужбина в сектори като недвижимите имоти, строителни материали и компоненти, храна и телекомуникации, каза още Кантекинлер.
Той посочи, че нивото на преките чуждестранни инвестиции в Турция ще остане под очакванията на Ърнст енд Янг. "Инвестициите към Турция тази година до юни се очаква да достигнат 7 милиарда долара", заяви той, като добави, че това означава, че преките чуждестранни инвестиции ще достигнат най-много 20 милиарда долара до края на годината. "Ние очаквахме около 25-30 милиарда долара инвестиции в началото на годината", отбеляза представителят на Ърнст енд Янг.

 

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg