EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Туроператори от Европа&Китай на среща в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туроператори от Европа&Китай на среща в Пловдив

mail10:40 | 28.11.2014прегледи 2030 коментарикоментари 0


Участници от над 90 туристически от организации от три континента участвуват в Петата международна среща на туроператорите, която започна в Пловдив и ще продължи до 1-ви декември. Акцент на срещата е събитийният туризъм. Тук са представители на медии и туроператори от България, Великобритания, Китай, Русия, Турция, Грузия, Италия, Унгария, Македония, Черна гора, Гърция, Мароко, Индия, Сърбия, Румъния, Франция и други държавии. Културно-историческото наследство на града ще бъде представено в рамките на два информационни тура. Държавна опера – Пловдив, съвместно с Ансамбъл „Тракия“ и други формации ще представят специално режисирания музикален спектакъл „На сватба в Стария Пловдив“. Във фокуса на есенното издание на форума ще бъде и фестивалът „Дефиле на младото вино 2014”.
В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. По последни данни градът бележи най-добри резултати в развитието на туризма спрямо останалите градове в България със среден показател от 18,64%, който включва реализирани нощувки, посетили туристи и приходи от нощувки. За първото 9-месечие на тази година данните сочат устойчив ръст по много от показателите. Увеличаването на реализираните нощувки е общо с 14,07%, спрямо първите 9 месеца на 2013г. Туристите, посетили Пловдив бележат ръст от 7,81% , а приходите от реализирани нощувки са се увеличили с 34.04 % спрямо 2013г. Тези ръстове се дължат на успешното популяризиране на Пловдив като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм.
Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019г.“ и всички стартирали проекти и събития, както и предстоящата богата културна програма, , ще осигурят устойчив ръст на туристите и през следващите години. Многобройните събития и международни фестивали осигуряват постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Пловдив е избран и от специализираното издание Lonely Planet като шестият най-добър град в света, който трябва непременно да бъде посетен през 2015-та година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg