EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Туроператори от 16 държави в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туроператори от 16 държави в Пловдив

mail14:40 | 23.04.2015прегледи 933 коментарикоментари 0


В Пловдив официално бе даден старт на Шестата международна среща на туроператорите, в която участвуват туроператори от 110 организации от 16 държави, между които са представители на медии и туроператори от Великобритания, Франция, Германия, Турция, Алжир, Кипър, Сърбия, Румъния, Хърватия, Грузия и др. За първи път ще има участници от Франция. Сред специалните гости е Жерар де Фровил от Discovery Channel. За VI международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм.
Кметовете Пловдив Иван Тотев и на Солун Янис Бутарис, в присъствието на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева и областния управител на Пловдив Розалин Петков, откриха в Новотел "Пловдив" срещата.
Форумът се организира с цел популяризирането на България, Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за целогодишен туризъм.
Ирена Георгиева подчерта, че мотото за тази година на Министерството на туризма е
културно-историческото наследство, като добави, че за целта са разработени поредица от тематични маршрути, сред които са "Софийската Света гора", "По пътя на траките", "Столици и градове на българските царе и патриарси", "Морските градове на България". В тази връзка започва процедура за създаване на организация за управление на туристическите райони, каза още заместник-министърът.
В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. По последни данни, предоставени от НСИ градът бележи 10,16% ръст на реализираните нощувки за януари/февруари 2015 спрямо януари/февруари 2014 , като и 10,54% ръст на туристите в град Пловдив и 10,53% ръст на приходите от нощувки. Между всички водещи градове в България – Пловдив е с най-добри показатели за първите 2 месеца на 2015-та година. 800 000 души са преминали през Пловдив през изминалата година.
Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019г.“ и всички стартирали проекти и събития, както и богатата културна програма, която ще се реализира, ще осигурят устойчив ръст на туристите и през следващите години. Многобройните събития и международни фестивали осигуряват постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Пловдив е избран и от специализираното издание Lonely Planet като шестият най-добър град в света, който трябва непременно да бъде посетен през 2015-та година. Очакванията са броят на туристите в Пловдив през 2019та година да се увеличи с 4 пъти и те да достигнат 3 милиона.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966