EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турове за инвеститори през февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турове за инвеститори през февруари

mail12:05 | 05.12.2018прегледи 571 коментарикоментари 0


Планираме турове за инвеститори, които имат интерес за вложения в България, съобщи министър Ангелкова на Българо-турски бизнес форум в областта на туризма в Истанбул. Очаква се те да бъдат реализирани през февруари следващата година, като се включат обекти с потенциал за развитие.

България се радва на стабилен интерес от турски туристи през последните години. В периода януари- октомври тази година те са близо 540 хил., а през 2017 г. Турция се нарежда на 4-о място сред топ дестинациите за входящи посещения у нас с над 636 хил. визити и ръст от 12,5 на сто, каза българският министър.  Тя открои важността на създадената само преди броени дни в София Съвместна българо-турска работна група в областта на туризма. Първото й заседание бе проведено в средата на ноември в навечерието на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от СОТ, чийто домакин за втора година бе България.  Работната група бе първа по рода си платформа за обсъждане на възможностите за засилване на нашето сътрудничество в областта на туризма. Сигурна съм, че ще продължим да работим в партньорство за развитието на туризма, отбеляза министър Ангелкова. Тя допълни, че се обсъждат възможностите за организиране на дни на България в Турция и обратно.  Работи се и по общ Балкански маршрут и съвместен продукт между България и Турция, с които да се популяризират пред туристи от далечни пазари богатите и разнообразни туристически продукти на двете страни. 

Целият свят осъзнава значението на туристическия сектор и важността за инвестиции в отрасъла, каза турският зам.-министър Надир Алпаслан. Той допълни, че очаква такива международни срещи да бъдат ползотворни и за двете страни. На форума презентации направиха и представители на българския и турския туристически бизнес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg