EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристическо влакче показва В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристическо влакче показва В.Търново

mail11:30 | 29.04.2013прегледи 658 коментарикоментари 0


Новата туристическа атракция във Велико Търново вече е факт. Първата си панорамна обиколка из града направи специалното минивлакче, което бе закупено със средства по Оперативна програма „Регионално развитие”, съобщи borba.bg.
Новата атракция ще развежда туристите в старата част на града. Обиколките започват от площад „Велчова завера” пред хотел „Янтра”, след което влакчето ще минава покрай „Конака” и ще се отправя в посока крепостта „Царевец”. Маршрутът продължава покрай крепостта и новите църкви „Св. Петър и Павел” и „Св. Иван Рилски”, които също бяха възстановени със средства по същия проект за туристически атракции. Машината ще се изкачва по пътя край църквата „Св. 40 мъченици” и от площада пред Царевец ще минава покрай Музея с фигурите, а обиколката ще завършва в началния пункт.
Цената на билетите ще бъде символична и определена от Общинския съвет. Капацитетът на влакчето е 20 възрастни или 30 деца. Колелетата му са гумени, за да не се повреждат автентичните настилки в крепостта, а обиколката ще трае около тридесет минути.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg