EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристически обиколки в завода на Boeing

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристически обиколки в завода на Boeing

mail17:11 | 31.10.2023прегледи 629 коментарикоментари 0


Американската самолетостроителна и аерокосмическа корпорация Boeing отново организира туристически обиколки с екскурзовод в един от основните си заводи, който е разположен в района на градчето Евърет, на около 35 километра северно от Сиатъл в САЩ. 

Сградата с най-голям обем в света

Заводът на Boeing е представен в Книгата на рекордите на Гинес като "сградата с най-голям обем в света (над 13,3 милиона куб. м), като е и заводът с най-голямо производствено пространство".

Общата площ на производствените съоръжения е 398 000 кв. м.

В завода работят денонощно, на смени, повече от 35 000 души, посочва онлайн изданието fracttal.com.

В Евърет се строят самолетите на Boeing от сериите 747, 767, 777 и 787, сред които е и Boeing 787 Dreamliner. Във фабриката се сглобява и флагманът на компанията - 777X. 

Заводът беше затворен за туристически посещения по време на пандемията от КОВИД-19, но желаещите вече могат да го посетят. Те ще имат възможността да видят отблизо как се произвеждат новите самолети на Boeing и да се запознаят с историята на фабриката, която е важна част от бизнеса на компанията от 40-те години на миналия век. 

"Всяка туристическа обиколка продължава 80 минути. Водени от екскурзовод, туристите имат възможността да наблюдават "от първия ред" строежа на самолетите, които се изграждат в момента. Те ще се запознаят с историята на производствените съоръжения в Евърет и с водещата роля, което те играят за бъдещето на търговската авиация", посочва Boeing.

Туристическите посещения се организират всеки ден, без вторник и сряда, а цената на редовния билет е 38 долара. Предвидени са намаления за деца, младежи и пенсионери. Организаторите препоръчват на тези, които желаят да се включат в туристическата обиколка на завода на "Боинг", да се снабдят предварително с билети, като си ги купят онлайн. 

Проблемите на Boeing

Boeing е най-голямата самолетостроителна корпорация в света по търговски оборот, но е изправена пред редица предизвикателства и проблеми. Сред тях са и продължаващите разследвания на причините за катастрофите на два самолета Boeing 737 Max, при които загинаха 346 души, припомня ДПА.

На този фон компанията съобщи по-рано, че през цялата 2023 г. ще достави на клиенти по-малко нови самолети от серията "737 MAX", отколкото е очаквала преди. Boeing вече прогнозира броят им да достигне между 375 и 400, посочва CNBC.

През миналия месец ръководството на Boeing все още прогнозираше, че през тази година ще бъдат доставени на клиенти между 400 и 450 машини "737 MAX".

Проблемите с доставката на този модел самолети са възникнали поради технически дефект, който е установен от експертите на "Боинг". Те са открили, че в задната преграда под налягане, която се монтира на всяка от новите машини, са пробити дупки, без това да е необходимо.

Производителят на самолети съобщи, че техническият проблем е свързан с компанията Spirit AeroSystems, която му доставя части и конструктивни елементи, посочва Ройтерс.

На този фон корпорацията е получила миналия месец значителните 224 поръчки за доставка на нови самолети. Само 10 от по-старите поръчки са били отказани от клиентите на Boeing. 

Американската авиокомпания United Airlines е поръчала 50 машини от серията 787, а канадската Air Canada - 18 самолета. 

През първите 9 месеца на 2023 г. американската самолетостроителна корпорация е доставила 371 нови машини. 

За сравнение, европейският производител Airbus е доставил на клиенти 488 нови самолета през първите три тримесечия, сред които 55 през септември. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg