EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Трън отложи разглеждането на референдум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трън отложи разглеждането на референдум

mail07:06 | 05.05.2017прегледи 461 коментарикоментари 0


Общинският съвет в Трън отложи разглеждането на подписка от инициативен комитет за произвеждане на местен референдум, но с друг, сходен въпрос. Алтернативният въпрос е "Съгласни ли сте в проекта за общ устройствен план на община Трън предназначението на териториите, които към момента са предвидени за добив на полезни изкопаеми, обозначени като находище "Трън-Север" и "Трън - Юг", да бъде променено за друго, различно предназначение, което не включва минна и миннопреработвателна дейност?".
Подписката е депозирана в Общинския съвет на 7 април, като в нея са се подписали 460 души.
Тя е внесена в ГРАО за проверка на истинността й. До днес обаче не е получен протокол в Общинския съвет от ГРАО, който да удостоверява валидността на документа. Заради това съветниците отложиха разглеждането на подписката.
На извънредно заседание на 21 април Общинският съвет в Трън реши да бъде произведен местен референдум на 11 юни. Въпросът, на който трябва да отговорят жителите на граничния край на предстоящото допитване, е "Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg