EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп номинира Дж.Матис за шеф на Пентагона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп номинира Дж.Матис за шеф на Пентагона

mail12:02 | 05.12.2016прегледи 1524 коментарикоментари 0


Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е избрал генерала от резерва Джеймс Матис за свой министър на отбраната, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА.

Според вестника номинацията на 66-годишния Матис за шеф на Пентагона вероятно ще бъде официално обявена в началото на седмицата.

За да бъде утвърден Матис на тази длъжност от Сената, ще трябва да получи специално разрешение от Конгреса заради закон, който забранява за министър на отбраната да се избира лице, което е служило във въоръжените сили през последните седем години.

Матис се е уволнил от активна военна служба през 2013 г.

Джеймс Матис е бил командир на батальон в Първата война в Залива, командвал е военни части в Афганистан, а в периода 2002-2004 г., в разгара на операцията в Ирак, е бил командващ Първа мотострелкова дивизия на Морската пехота. През 2010 г. е назначен от президента Обама за командващ Централното командване на САЩ, което отговаря за операциите в Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.

Впоследствие генерал Матис започва да критикува все по-остро стратегията на Обама в Ирак и Афганистан и във войната срещу тероризма. Той е и гласовит противник на постигнатото с Иран ядрено споразумение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg