EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трудно време за полската войска, коментира Reuters

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трудно време за полската войска, коментира Reuters

mail18:21 | 12.04.2010прегледи 682 коментарикоментари 0


Анализатори коментират, че самолетната катастрофата край Смоленск може да навреди на процеса на взимане на решение в полската армия, както и върху модернизацията на войската. Тя предвижда създаване на напълно професионална и добре платена армия с обща численост от 200 хил. души, обобщава агенция Reuters.
Както вече е известно в събота заедно с полския президент загинаха висшите военни офицери на армията: началникът на Генерален щаб и ръководството на армията, на военноморските и военновъздушните сили. Всички те са сред 96-те жертви на трагедията, случила се в Западна Русия.
„Това е най-голямата трагедия в историята на полските въоръжени сили”, коментира Станислав Козиеж, о.з. генерал и бивш министър на отбраната.
„Никога не е имало подобен случай, в който командващият армията и нейният върховен главнокомандващ (Качински) да загинат в един и същи момент”, отбелязва той.
Катастрофата съвпада с изпращането на допълнителни 600 военнослужещи в подкрепа на полския контингент от 2000 души в рамките на мисията на НАТО в Афганистан и с реформите, имащи за цел да модернизират армията след решението за премахване на задължителната военна служба.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg