EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трише подкрепи Меркел за бюджетните дефицити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трише подкрепи Меркел за бюджетните дефицити

mail16:00 | 24.06.2010прегледи 494 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел днес защити действията си за намаляване на бюджетния дефицит и спечели публична подкрепа от  президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише, предаде ДПА.
Мнозина в САЩ критикуваха германското правителство, че даде началото на вълна от мерки за съкращаване на бюджетните разходи в Европа, тъй като сегашното съживяване на икономиката би могло да бъде спряно, ако правителствата намалят разходите си.
"Ще положим усилията, които обещахме. Не мисля, че трябва да намаляваме усърдието си", каза Меркел пред телевизия А Ер Де.
Тази година Германия попадна в рекордна дългова криза заради усилията си да стимулира световната икономика и местното потребление.
Мерките за намаляване на бюджетните разходи, които все още предстои да бъдат утвърдени по законодателен ред, ще влязат в сила от идната година. Меркел отхвърли призивите спестените средства да бъда насочени обратно към данъкоплатците под формата на данъчни облекчения и заяви, че парите трябва да бъдат използвани за намаляване на бюджетния дефицит.
На сайта си ЕЦБ пък публикува интервю на Жан-Клод Трише за италианския вестник "Република".
"Идеята, че мерките за икономии могат да доведат до стагнация не е правилна", посочва ръководителят на ЕЦБ.
"Всичко, което помага за увеличаване на доверието на домакинствата, компаниите и инвеститорите в устойчивостта на обществените финанси, е добро за затвърдяване на икономическия растеж и създаване на работни места", отбелязва той.   



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158