EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Триезичен радиосериал на пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Триезичен радиосериал на пазара

mail14:30 | 04.09.2012прегледи 748 коментарикоментари 0


Българското национално радио издава Втората част от учебния триезичен радиосериал „Езиково портфолио - съвременна лексика” с автор Катя Михайлова през есента. Продуктът, продуциран от Рекламно-Издателската Къща на обществената медия - книга и диск, ще има и свое продължение - Трета част, която се очаква до края на годината.
Вторият том включва поредиците: Англо-българо-гръцки, Англо-българо-полски и Англо-българо-чешки радиоречници.
Принципът на поднасяне е кратко резюме на вече възприетото и сбито, лесносмилаемо познание на три езика чрез кратки фрази и изречения, обединени в смислово и драматургично цяло.
Обществената медия е мотивирана да продължи проекта, водена от стремежа да подпомогне потребителите да следват динамичните езикови развития след постигнатия широк отзвук на Първата част, която включва поредиците: Англо- българо- френски, испански и немски език.
«Като потребители на всекидневни новини и информация от българските и световни медии, всички ние сме свидетели и участници в променящи се чуждоезикови практики: изковават се нови понятия, възприети думи „се натоварват” с нови значения, разширява се идиоматиката, жаргонизират се често използвани изрази”, коментира авторката Катя Михайлова. „Продуктът в ръцете ви е и за четене, и за слушане – издаваме го на книжен и звуков носител. Записите са от архива на БНР”, допълва съставителката на продукта, който е уникален както за българския, така и за европейския ефир.
За значимостта на оригиналната продукция на БНР допринасят гласовете на изтъкнати преводач-говорители и университетски преподаватели.
Експертите гарантират, че с помощта на книжното тяло и диска потребителите ще повишат самочувствието и ще обогатят познанията си.
Другите европейски езици в предстоящата Трета част на Радиоречника са италиански, унгарски и нидерландски.
Следващите чуждоезикови подпоредици ще обхванат и останалите езици на Европейския съюз.

 


Тагове: БНР, речник
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg