EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три моста на Околовръстното са обновени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три моста на Околовръстното са обновени

mail11:25 | 29.12.2010прегледи 726 коментарикоментари 0


Три от общо шестте моста по отсечката Софийски околовръстен път - село Бистрица - село Железница - село Ковачевци, вече са обновени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Лот "15" от обектите от първия етап на ОП "Регионално развитие" включва рехабилитация на 26,8 км третокласен път, който свързва южната дъга на Околовръстния път на София и местността "Бункера" със селата Бистрица, Железница, местността "Ярема" и с. Ковачевци. Възстановяването на този участък ще допринесе за улесняване на транспортния достъп до кв. "Бистрица", с. Железница, "Ярема" и с. Ковачевци. Участъкът е и алтернативен панорамен път за пътуващите от София до Самоков или Дупница, като осигурява достъп до курортния комплекс "Боровец" и до бъдещия туристически и развлекателен комплекс в региона на с. Говедарци.
Ремонтът на трасето започна в началото на септември и вече е рехабилитирана една трета от участъка. Всички дупки са запълнени, почистват се отводнителните окопи, а между Бистрица и Железница вече се поставя и първият асфалтов пласт. Изчистват се и запушените 70 водостоци по трасето. Работата на изпълнителите на отсечката от "Пътстрой-92" АД се е забавила заради пропаднали участъци и нужда от реконструкция на част от водостоците. За да се навакса изоставането, на обекта се работи
и в почивните дни, увеличен е броят на машините и на хората, се посочва в съобщението.
Тази първа цялостна рехабилитация на участъка е възможна благодарение на финансовата подкрепа от ОП "Регионално развитие". Стойността на проекта е 7 700 078 лева, а съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 6 545 066 лева.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg