EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Транспортът търси кадрите си в УНСС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Транспортът търси кадрите си в УНСС

mail15:35 | 31.10.2016прегледи 978 коментарикоментари 0


Със своето географско положение, България е единствената страна в Европа, която е кръстопът на 5 транспортни коридора, каза по време на форум „Мобилност за един свързан свят“. министър Ивайло Московски.  Той добави, че усилията на държавата са насочени към изграждането на модерна транспортна и телекомуникационна инфраструктура.

Министър Московски припомни, че чрез Оперативна програма „Транспорт“ бяха финансирани 118 проекта на обща стойност близо 4 млрд. лева. „В железопътната инфраструктура модернизирахме 500 км жп линии, по направленията Септември-Пловдив-Бургас и Пловдив-Свиленград-турска/гръцка граница. Напълно ремонтирани са жп гарите София, Пазарджик и Бургас“, каза още министърът.

С европейски средства към този момент са изградени 260 км магистрали,

31 км нови първокласни пътища,  21 км метролинии и 20 метростанции.  Въведени са системи за наблюдение на корабния трафик и брегови центрове във Варна, Бургас и Русе.

Министър Ивайло Московски представи пред студентите възможностите за кариера в една от най-престижните и високоплатени професии в България – ръководители на въздушно движение. По думите му, България е сред лидерите в предлагането на аеронавигационни услуги. „Благодарение на изключителния професионализъм и подготовка на нашите кадри, България се нареди сред лидерите в предлагането на аеронавигационни услуги“, каза министърът.

Сътрудничеството между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и УНСС е пример как държавата трябва да работи с висшите училища, заяви ректорът на университета проф. Стати Статев. Той връчи на министър Московски почетен медал за укрепване на сътрудничеството на двете институции. От своя страна, министър Ивайло Московски написа в златната книгата на УНСС, че е щастлив, че като възпитаник на университета, може да бъде част от институцията, която е ковачница на кадри за държавното управление.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg