EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Транспортните превози регистрират почти 50% спад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Транспортните превози регистрират почти 50% спад

mail10:07 | 29.12.2009прегледи 337 коментарикоментари 0


Потреблението на превозни услуги спада, а най-много на сектора влияе спада в износа. Това каза Румен Крумов председател на Националния съюз на превозвачите, предаде Фокус. Намалява броят на пътниците, а положението с товарите е трагично, заяви още той. Автомобилният транспорт е един от най-силно засегнатите от кризата сектори, тъй като се явява връзката между работещите икономики. След като икономиките не работят, голяма част от индустриалните производства свиват много размера на производството си или се ориентират основно към вътрешното потребление.
Спадът на обемите на товарните превози е драстичен и достига 50 % от превозваните товари в сравнение с 2008 г. Не по-различно е положението и при международните и междуселищните пътническите превози, където спадът също е над 50 %. Сравнително най-малък спад на потребление - в рамките на 15 - 20 %, се забелязва във вътрешноградския транспорт.
Не е правилно недостатъчният обем работа да бъде компенсиран с актуализиране на цените, смята Крумов. Драстични изменения в цената на горивата не се очакват, така че не се очаква да поскъпне и превозът, смята още той.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg