EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Трансгранични юридически центрове Видин-Крайова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трансгранични юридически центрове Видин-Крайова

mail12:02 | 28.12.2017прегледи 10530 коментарикоментари 0


Трансгранични юридически центрове са създадени във Видин и Крайова по проект на адвокатските колегии във Видин и област Долж, Румъния, съобщават от адвокатската колегия във Видин. В тях ще се предоставят информационни услуги и юридически консултации на населението. В проекта "Трансгранично сътрудничество за обучение и мобилност на труда в юридическата област" ще бъдат включени в научни конференции на юридически теми в Румъния и България 300 души - студенти и завършили висшето си образование лица, адвокати и юрисконсулти.
Те са преминали курсовете за обучение по български и румънски език, съответно в Румъния и България,както и бъдат обучени в области от юридическо трансграничната миграция, трудовото законодателство и социално осигуряване, трансгранично данъчно право, правото на трансграничните търговски наредби за транспорт и трансграничното културно наследство и наказателно право. Целта на проекта е да насърчи заетостта и мобилността на работната сила в областта на правото в областите Долж и Видин, чрез създаване на мрежа от центрове за обществени информационни услуги и правни консултации.
Проектът се изпълнява от адвокатските колегии на Видин и Долж по програма INTERREG V-A Румъния-България (финансиран от ЕС и Европейския фонд за регионално развитие, а срокът за изпълнение е до 4 ноември следващата година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg