EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трамвай - стрела в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трамвай - стрела в София

mail06:30 | 27.11.2013прегледи 2160 коментарикоментари 0


20 бързи трамваи пристигат в София от Полша. Първият е вече у нас, а останалите ще бъдат доставени след 7 месеца, се съобщава на страницата на „Столичен електротранспорт” ЕАД. Общата стойност на покупката е 33,5 млн. евро, като финансирането се осигурява от ОП „Регионално развитие”.
Първият трамвай ще тръгне след Нова Година, а през това време ще бъдат обучени ватмани и ще монтира GPS устройство. Нередовните пътници и евентуални вандалски прояви ще бъдат контролирани с вградени камери. Мотрисите ще имат електронна система за таксуване, свързана с джипиес приемници.

Технически характеристики:
- Максимална скорост 70 км/ч
- Климатик с автоматично включване при 25-27 градуса
- Вентилационна система – при ватмана и при пътниците
- Каросерия защитена от корозия минимум 12 г.
- Минимум 40 седалки с устойчива тапицерия
- Прозрачни стъкла на прозорците с до 15% затъмнение
- Най-малко 4 двукрили врати.

Новите бързи машини ще се движат в края на следващата година по ремонтираните трасетата на бул. „България” и от Семинарията до Студентски град. Преди това те ще бъдат в движение по други линии. Според изчисленията на заместник-кмета по транспорта с новите влакчета по „България” ще се превозват с 50% повече пътници. Трасетата по този булевард и от Семинарията до Студентски град са т. нар. бързи релсови пътища, по които трамваите трябва да развиват по-висока средна скорост от сегашната 13,5 км в час. Средната скорост ще се повиши, благодарение на новите трасета и управлението на светофарите. Трамваите от Полша ще вдигат максимум 70 км в час, като скоростта им ще се регулира със софтуер. Подобни полски трамваи се движат в Германия, Италия, Литва, Украйна, Беларус, Казахстан и Чешката република, Унгария, Румъния и Русия.
 Снимка: http://infotram.pl


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150