EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков призна:Няма инвеститори за АЕЦ "Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков призна:Няма инвеститори за АЕЦ "Белене"

mail10:11 | 16.03.2010прегледи 501 коментарикоментари 0


Около 600 млн. евро са документираните и осчетоводени разходи на площадката на АЕЦ "Белене" от последния "напън за строителство", съобщи днес пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА.
По думите на Трайков, освен тази сума, има и незнайно колко разходи по този проект от 80-те години на миналия век насам. В отговор на въпрос кой ще понесе вината за тези разходи, без да има свършено нещо, Трайков заяви, че вина ще понесе някой, когато се прецени, че има криминално деяние и проектът АЕЦ "Белене" е заровен.
На въпрос дали чрез преразглеждане на сключени вече договори може да се очаква нещо да бъде свършено срещу тези пари, Трайков отговори "как може похарчените вече пари, които са използвани за нещо, да станат по-полезни, отколкото са в момента?"
Министърът добави, че няма конкретни инвеститорски намерения за новата централа. Той не се ангажира с конкретен срок за отговор на руското предложение строителните дейности по проекта да продължат с руско финансиране. "Нищо няма да се прави през
главата на хората и необмислено", заяви министърът.
По отношение на възможността за сливане на проектите "Набуко" и "Южен поток", Трайков посочи, че има различни интереси и различни предложения, и диалогът между страните не е само по една линия. "Всичко е под въпрос, докато нещо не стане факт", коментира той.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg