EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков доволен от продажбата на "Кремиковци"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков доволен от продажбата на "Кремиковци"

mail15:50 | 15.04.2011прегледи 1276 коментарикоментари 0


Доволен съм от продажбата на "Кремиковци", вече не е тайна за никого коя финансова и индустриална група придоби активите на комбината, заяви икономическият министър Трайчо Трайков.
Трайков заяви това по повод въпрос дали един 26-годишен младеж е в състояние да плати такава сума и да стане собственик на комбината. Самият млад мъж бил упълномощен просто от групата си, за да движи този въпрос, добави министърът. Трайков вече се е срещнал с представители на купувача, които са му разказали за плановете си и министърът е оптимист, че ще излезе нещо хубаво от тази сделка.
На въпрос на БГНЕС, след като купувачът като основна дейност се занимава със скрап означава ли, че материалните активи на "Кремиковци" ще се превърнат в скрап, Трайков отговори: "Означава, че модерната, сравнително високотехнологична и високоекологична част на "Кремиковци", която е електропеща, инсталацията за непрекъснато леене и което представлява около 20% от територията на комбината ще бъде възродена като действаща мощност. Реално тази мощност би имала суровина само от площадката на "Кремиковци" за следващите 3 години, осведоми министърът. Инвеститорите вече са платили парите, каза Трайков. Служителите ще получат дължимите им заплати, около 56 млн. лeвa, държавата получава около 80 млн. лeвa - това са пари, които влизат в НАП и в бюджета, заяви министърът. Най-важното е, че ще имаме едно действащо предприятие, което ще отговаря на всички екологични норми, в което вероятно ще има около 1000 работници, посочи той. След поредица от въпроси кой е истинският купувач на комбината, многократно подканян, Трайков каза: "Фирма "Елтрейд", която е свързана с фирма "Надин" и която е подкрепена финансово от ПИБ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160