EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Тотал забавя сондажа на "Хан Аспарух"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тотал забавя сондажа на "Хан Аспарух"

mail07:10 | 16.12.2014прегледи 6103 коментарикоментари 0


Водещият френски петролен и газов гигант "Тотал" ще спази ангажимента си за проучването на блок "Хан Аспарух" в Черно море. Това заяви Кзавие Фожрас, управител на "Тотал Е&П България Б.В. – клон България".

Тъй като цените на петрола спаднаха драстично през последните месеци, "Тотал" и партньорите по проекта "ОМВ" и "Репсол", които изследват блок "Хан Аспарух", решиха да преразгледат бюджетите и инвестициите си.

Беше предвидено сондирането в блок "Хан Аспарух" да започне през втората половина на 2015 г., но то ще се отложи с няколко месеца за началото на 2016 г., обясни Кзавие Фожрас и подчерта, че "Тотал" не се отказва от проекта и ще изпълнят всичките си ангажименти по него.

Той заяви, че това отлагане с няколко месеца ще даде възможност на "Тотал" да направи по-добър анализ на данните от сеизмичните проучвания.

Целта на тези проучвания е да открием дали има въглеводороди в блок "Хан Аспарух", каза Фожрас. Той коментира и появилите се през последните месеци в пресата числа за възможните запаси от природен газ в проучвания район, които варират между 100 и 500 милиарда куб. м. "В "Тотал" нямаме навик да коментираме публично числа. Нашата цел е да потвърдим теорията на геолозите", уточни Кзавие Фожрас.

Той припомни също така, че от юни са пуснати 7 процедури по обществени поръчки. Две от тях – за сондажната платформа и за логистичната база – бяха прекратени миналата седмица поради липса на гъвкавост в Закона за обществените поръчки за промяна на обхвата и сроковете на поръчките. Другите 5 продължават и скоро се очаква възлагането на 1 от тях. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg