EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Топ-инвеститори в очакване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ-инвеститори в очакване

mail16:03 | 04.08.2009прегледи 439 коментарикоментари 0


money-investments_lsБългария продължава да е една от потенциалните възможности за чуждестранни инвестиции в условия на световна криза. Около това становище се обединиха представителите на американския, германския и гръцкия бизнес в България, потърсени за коментар от БТА.
Според вицепрезидента на Борда на директорите на Американската търговска камара в България Стефан Иванов това означава, че сега повече от всякога е важно правителството да бъде проактивно в насърчаването и улесняването на първите стъпки на инвеститорите и последващите им операции в страната.
Периодичните проучвания, които Германо-българската индустриаленo-търговска камара /ГБИТК/ традиционно провежда сред своите членове сочат за атрактивността на България като място за инвестиции, каза за БТА главният управител на камарата Митко Василев.
Вицепрезидентът на Борда на директорите на Американската търговска камара в България Стефан Иванов съобщи, че в камарата продължават да се получават запитвания от потенциални инвеститори, които преценяват България като място за инвестиции.
Голямата част от гръцките компании в България са инвестирали и продължават да инвестират във връзка с техните дългосрочни стратегически планове т.е. те са тук, за да останат, каза за БТА Йоанис Поликандриотис, председател на УС на Гръцкия бизнес съвет в България и главен изпълнителен директор на "Еко България". В Гръцкия бизнес съвет в България членуват 150 компании.
Общо инвестициите на гръцките компании в страната надхвърлят 2 милиарда евро, каза Йоанис Поликандриотис. Той припомни, че най-големите гръцки компании, повечето от които са членове на съвета, като например всички гръцки банки, работят в България. Тук са и фирми от сектора за храни и напитки като "Vivartia Group", "Дружба" АД - от производството на стъкло и амбалаж, от телекомуникациите - GLOBUL; "Hellenic Petroleum/EKO Bulgaria" - от енергийния сектор; "Intracom" от IT-сектора;"Zlatna Panega cement" и "Bentonit" от минния сектор; "Стомана Перник" - от металургията, и на последно място, но не по важност в страната работят голям брой компании от услугите, предлагащи консултиране, реклама и PR. Те продължават инвестиционните си програми, които имат дългосрочни цели, каза Йоанис Поликандриотис.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905