EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топ 5 на финансовите подаръци за Коледа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 5 на финансовите подаръци за Коледа

mail16:45 | 20.11.2009прегледи 1038 коментарикоментари 0


 

Финансово тематичните подаръци тази година няма да са толкова актуални, след като повечето хора се опитват да забравят лошата икономическа година и последствията от кризата. Все пак може да развеселите свои близки или дори да им дарите малко удобство с финансов подарък. Ако не го направите, рискувате да изпуснете гледката на хора, които се разхождат с тениски с надпис „ Поне и брокерът ми блокира също” (“At least my broker’s broke, too”). Ето защо електронното издание Financialedge прави класация на петте най-добри финансово тематични подаръци за новата година.

1.Сертификат за дялово участие

 Дали за деца, роднини  или приятели, чудесен подарък е да принтирате сертификат за дялово участие, с което им прехвърляте акции в компания. Все пак цените на акциите вече не са толкова ниски, колкото бяха в началото на годината или през 2008 г. В случая  обаче не става толкова въпрос за  това да ги накарате да търгуват на борсата, колкото за самият визуален ефект на подаръка. Ако искате да отидете още по-далеч, то акции на компании като Lehman Brothers се продават на аукциони в сайтове за колекционери.

2.Сувенир на Lehman Brothers

Освен сертификат за дялово участие, хората, които са с икономическа мисъл, биха се зарадвали да бъдат собственици на автентичен сувенир от Lehman Brothers. В списъците на он-лайн магазините варират предложения от черни писалки до различни вина с етикет на Lehman Brothers. Едно от най-интересните предложения, които се намират в интернет е награда за трето място от 2008г. на банката, спечелено при състезанието JP Morgan Chase Corporate Challenge ( състезание за бързо ходене, при което трябва да се изминат 6.63 км)

3. 5 000 йени

След като американският долар продължава да се понижава заради опасенията от инфлация и дефицит, то йената набира скорост и повишава стойността си. Еврото и канадският долар също вършат работа, но има нещо впечатляващо на чек със сметка 5 000, отпечатани върху нея.

4.“Обща теория на заетостта, лихвата и парите” (1936) от Кейнс

Кой би предположил, че Кейнс ще се завърне отново? Е, теорията на Кейнс е доста модерна сред администрацията на Обама и е момента тя е изключително важна. Кейнс ще е задължително четиво за обозримото бъдеще. За да се балансира обаче кенсиянската теория, преди това трябва да се прочете „Икономика в един урок” от Хенри Хазлит. Книга, която за жалост е отмината от клуба за четене към Белия дом.

5.Аудио абонамент

Книгите и различни абонаменти за печатни издания, често остават не използвани от хора, които са твърде заети, но с развитие на iPods, много книги и финансови вестници могат да бъдат свалени от интернет в аудивариант.
Повечето книги, списания, печатни издания са достъпни в този вариант. Така например във веригата за интернет поръчки Amazon можеш да намериш както Хазлит, така и The Wall Street Journal. Макар, че Кейнс не се открива там.

Чувство за перспектива
Все пак най-добрият подарък, който може да направите не само на другите, но и на себе си, е усещането за перспектива. Няма съмнение, че сме в трудни времена и предстоят още такива, но трябва да помним, че финансовата сигурност е една, макар и малка, част от щастието. Не позволявайте на икономиката да съсипе времето, което прекарвате с приятелите и със семейството си. Ако можете да се надсмивате на ситуацията, направете го. Животът е много повече от стойността на вашето портфолио.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg