EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топ 10 на on line купуваните стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 10 на on line купуваните стоки

mail08:20 | 24.01.2013прегледи 2034 коментарикоментари 0


Данаил Алеков
Интернет търговията през 2013 г. е сред основните фактори, които се очаква да повишат нивото на отпусканите потребителски кредити. Това обяви Луик льо Пишу, изп. директор на БНП Париба Лични Финанси. Според него, тази година се очаква 15% ръст на потребителските кредити, като в края на годината нивото ще се доближи до пикът от 2008г. Освен интернет търговията, другите фактори, които ще окажат влияние върху търсенето са увеличеното предлагане на кредити в магазините и по-добрите кредитни оферти.
На този етап, интернет кредитирането представлява 5% от всички кредити, като се развива в две основни направления. От една страна, това е онлайн кандидатстването за потребителски кредит, което е с по-малък дял. Преобладаващи в интернет търговията са директните кредити в онлайн магазините за определена стока. Когато харесаме даден продукт в онлайн магазин, който не поддържа директно кредитиране, може да кандидатстваме като посочим линк към продукта, който сме избрали в онлайн платформата. Впоследствие от съответната банка се свързват с търговеца и ако получим одобрение, се проследява дали кредита е оползотворен, а стоката - получена.
Данните за 2012г. показват, че когато става въпрос за онлайн пазаруване на изплащане, българинът най-често кандидатства за лаптоп, а след това за телевизор. Смартфонът и таблетът, които досега не намираха място в класацията, отбелязват значителен ръст през последната година и са в топ 5 на класацията. Данните показват и интересна тенденция – все повече домакинства купуват на изплащане обзавеждане от интернет магазин:

При традиционното пазаруване, в топ 10 прави впечатление, че таблетът вече намира своето място, за сметка на персоналния компютър. Към момента смартфоните все още са извън топ 10 (на 11-то място). Класацията отразява 10-те най-търсени типа продукти за 2012г., според постъпилите молби за покупка на изплащане на повече от 322 000 стоки.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg