EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Том Тейлър" разширява продажбите в Югоизточна Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Том Тейлър" разширява продажбите в Югоизточна Европа

mail09:45 | 12.11.2010прегледи 2053 коментарикоментари 0


Международната модна верига "Том Тейлър" основа заедно със словенската група "Спортина" съвместна фирма, чиято цел е разширяване на продажбите на марка "Том Тейлър" в Югоизточна Европа, предаде ТАНЮГ.
"Том Тейлър" иска да увеличи продажбите си в България, Хърватия, Сърбия, Словения и Босна, а след това и в други страни в региона.
Новата компания ще поеме съществуващите 23 франчайз магазина в региона, които ще превърне в специализирани бутици за собствената си марка.
Миналата година тези франчайз магазини са реализирали общ приход 8,4 милиона евро и оперативна печалба два милиона евро.
Съвместната компания "Том Тейлър Югоизточна Европа Холдинг", със седалище в Австрия, представлява логична стъпка за по-нататъшното разпространение на марката и за утвърждаване на позицията й на световния пазар, изтъкна Дитер Холцер, ръководител на групата "Том Тейлър".
"Том Тейлър"е собственик на 51 процента от акциите на новата компания, а стойността на дела й е пет милиона евро.
Тази година "Том Тейлър" ще открие в региона пет магазина в Загреб, Сплит и Задар в Хърватия и в Целе и Любляна в Словения. До края на 2013 г. ще бъдат открити 20 нови магазина.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg